hemma igen då...

Japp, då var man tillbaka från norrlands mörka skogar, elller ja, kanske inte så mörka eller så men det skall ju låta lite fint i alla fall. Närå tillbaka efter nästan en vecka i piteå o begravning. Bilade upp i måndags kväll för att senare sova i ett litet barackliknande annex i fagersta. Där undertecknad fick ligga övert i bunkbed och där det blev typ 100 grader varmt eftersom jag i min frustration bad min halv om halvt sovande far att sänka värmen i rummet, men han då drog upp värmen för fulllt istället. Med resultat att emma då trodde att hon kanske låg o inbillade sig att det var så varmt hehe.
Jaja, upp till pitä kom vi o bodde en natt hos faster o farbror innan jag drog pick o pack till min kusin, som vanligt kanske man kan säga nu. Umgicks med filip, eller ja så mycket han nu var hemma, han e 8 och inte särksilt för att umgås längre, det är ju sådär. Dock försöka umgås mer med lilly 2 år såär  mycket man hinner eftersom hon hinner växa så mycket när man inte är där. Jag kommer nog förbli hemma, några månader till eftersom det är lättare att säga än emma tydligen men men, vad gör man.

Jättefin begravning i kyrkan på fredagen. Allt gick bra tills man kom in i kyrkan och verkligen insåg att det är min lilla farmor i kistan då var det inget roligt. Höll mig förvånadsvärt behärskad tyckte jag nog men det brast ordentligt när vi skulle fram till kistan för ett sista avsked, usch va hemskt. Senare minnestund, mycket trevlig eftersom man fick träffa släkt man annars inte träffar så ofta, om än att det var tråkigt att man skulle träffas under sådana omständigheter. Det är ju inte så mycket att göra åt dock, det är bara att försöka acceptera.

Nu har jag nog äntligen landat lite och varit lite duktig tycker jag nog, hittade ett nytt jobb att söka så det har jag jädrar i mig gjort för. Imorgon ja då jäklar, då bär det av till friskis för att börja utnyttja kortet till max :)

puss o kram

pick o pack...

Jaha, så då har man överlevt 1 veckas arbetslöshet, eller så här är det jag ville inte låta negativ, jag ville bara ha en början till detta inlägg:). I verkligenheten är det dock så att denna vecka varit över förväntan, även om det inte innburit så mycket tränande som jag hade planerat, ooops men men, det är bara att ta nya tag efter jag kommit hem från norrland, då jäklar!
Jaha, vad gjort då,  hmmm ja måndagen och tisdagen var inte så innehållsfylld, ialla fall inte så att det ens är värt att berätta om här men onsdag, torsdag och fredag spenderades på olika förskolor i närområdet. Fan, har verkligen glömt hur kul jag tyckte det var att jobba på dagis. Har haft tur att jobba på småbarnsavdelningar, vilket då innebär ca 1-5 åringar, fantastiskt helt enkelt. Småbarn i den åldern, jag älskar. Gick o bar en 14 månaders hela torsdagen, en söting vid namn Noak. Ja, de måste väl tycka om mig lite grann eftersom jag efter detta fått ytterligare 8-9 dagar jag skall jobba på samma ställe. Jättebra att kunna extrajobba så och inte bara gå hemma för det hade jag aldrig stått ut med.

annars , jorå partaj på blåsvädersgatan med Anna o pierre, malin, jenny, alex, lisa och fredrik( äntligen fick man se hur han såg ut i verkligheten:) o så förstås pierres kompisar jens o emil. Fantastiskt trevliga. Sedermera utgång när klockan var typ 00.30 till ett litet trångt ställe vid vasaplatsen. Vi ramlade la hem vid 03 snåret tror jag och inmundigade obligatoriskt fyllemat vid nordstan innan spårvagnen kom för att ta oss hem till biskopsgården. Sov i fin brun soffa med vinden vinandes utanför fönstren. På det hela taget rolig vecka och ännu trevligare helg.

Nu imorgon bär det upp till norrland och piteå. Skall bli jättekul att träffa mina småälsklingar igen. sen naturligtvis också kul att träffa alla andra. Begravning på fredagen av farmor, ja det känns ju inget roligt alls men vad gör man, det går ju inte att göra så mycket. Hoppas den blir fin i alla fall. Så jag har antligen inte tillgång till så mycket dator under veckan.

Ha det gött, det blir nog mer skrivet efter norrland
puss o kram ni vet vilka ni är:)

on her way out...

Nepp, nu e det fan dags att gå ut o gå en sväng. Har suttit sen imorse typ 9-10 tiden med jäkla grejer som skall fixas nu när man officellt registrerat sig på arbetsförmedlingen Har sjukt ont i axlarna nu det skall sägas så det kanske e bäst att lägga av för dagen.Donny, är ett nöt som jag pratade med igår och som absolut inte förstod mig det skall sägas. Försökte förklara vad kulturledarprogrammet innebär och vad jag skulle vilja arbeta med, men det verkar inte riktigt ha gått igenom. Dessutom blir jag inte skickad till arbetsförmedlingen Kultur eftersom jag inte innan arbetat med något som berör denna kulturförmedlingen. Hur fan skall ja ha chans att komma in där dårå fuck...

Var på synundersökning igår också och insåg att jag skulle skaffa nya glasögon, ser alltså sämre, not så kul, det blir ju lite dyrt mehhh. Förstår inte heller hur en stad som Kungälv, som dessutom är mindre än Växjö kan ta 1200spänn för att jäkla friskis kort. Här kan man dock inte kombinera gympa o spinning som jag ahde tänkt, här e det allt eller inget. Då kostar det dessutom 1500 kr, helvete skitdyrt så jag köpte bara ett jäkla svettis kort som de kallar det här och ettklippkort så det blev ganska fyrt ändå. Nepp nu har jag gnällt färdigt för idag.

Over and out

arbetsl...nej arbetsökande heter det, hmm träning... jaa det var ju det

Precis, jobbade min allra sista dag på volvo i fredags  och hade för övrigt nöjet att redan få gå hem klockan 13 istället för 15. Berodde nog inte på att jag e oumbärlig på volvo eller så utan mer snarare på att jag var den sista sommarjobbaren kvar på hela reserven.
Känns både bra o dåligt med att sluta på volvo. På plussidan skall man inte komma undan med att det faktiskt e bra pengar o världens goaste göbbar med världens finaste göteborg dialekt, alltså urgöteborgare som utan problem och hur seriöst som helst sitter o disskuterar hur bra/dålig Marlyn Manson, Måns Zelmerlöf eller Håkan Hellströms senaste platta är medan emma bakom sin tidning diskret sitter o flinar lite o tycker de e jättesöta och goa eftersom de alla är ca 50 bast o pratar om sånt hihi :)

Sämre dock att jag inte hade någon chans att få förlängt, alltså tills vidare tjänst där eftersom jag då hade haft möjlighet att flytta från Kungälv och mina föräldrar så snabbt det hade gått. Så nu skall jag med start från imorgon leva på eventuella inkomster från förskolor runt om i regionen och den möjligheten att eventuellt få ett "riktigt" jobb inom kultursektorn så småningom. För drömjobbet lär ju inte dyka upp direkt, fan vart e bananskalet när man behöver det??? jaja, det ordnar sig så småningom... hoppas jag:)

annars då för att fortsätta Fia och Mias disskution om hur fantastisk universitetsadministration kan vara. Satt o kikade på mina poäng i veckan och fick en chock och kastade mig på mailen då jag fick se att det stod att jag hade hela 165p och emma i sin lilla okunniga värld inte insett att allt bytts ut till högskolepoäng i sommar haha. Ja iallafall stod det ju att jag bara hade 165p och jag ahr ju tagit alla mina så det skulle ju iallafall stå att jag ahde 180p, mailade till Hans som efter två dagar hörde av sig och bad hemskt mycket om ursäkt eftersom vår fantastiska administration på programmet helt enkelt glömt att sätta in dem... känns ju sådär eftersom jag precis var påväg att registrera min examen, tur jag hann se det.

annars då, japp, skall till amv och registrera mig och försöka övertyga dem att jag skall få gå till arbetsförmedlingen kultur i göteborg, sen bär det av till friskis i kungälv för att äntligen börja ta tag i mitt just nu icke existerande tränande som dock skall börja existera på tisdag har jag tänkt ialla fall. sen blir det synundersökning, och ser jag sämre eventuellt nya bågar. Ja, det blir ju att söka en massa jobb där emellan men det fatta ni:) onsdag, skall jag träffa chef för inlandsområde o registrera mig på deras vikarielista och senare till den fantastiska vårdcentralen för att göra allergitest, ganska säker på att jag e kvalsterallergiker, ja nån slags allergiker eftersom jag ofta vaknar snuvig o jätteförkyld och sen vips efter ett par timmar försvinner det bara sådär, får se om de kan reda ut det på någe vis. och på fredag hurra, till anna o pierre för att vara social med bla Malin, Julle, Jenny, Lisa med flera, skall bli jättekul.

Återkommer med uppdatering
pöss o kram